fK5dbdJ5VOSns9ZFyaOQQ9Engi8eLFEajs26ZrWh.png
S7ikpS87rHubIEyWSfqvNepsJMs6CI3J6RcoNvOc.png
M17vy7ZTWcB6B2vc9N7OdxcU2OSgwg9E5NQayHX2.png
xjClnFCzAMRXbE9Axvu1vY6Oxw7M0Dx9ps9E7pOC.jpg

Uitlijnen

Heeft u het idee dat uw auto erg zwaar stuurt, uw stuur scheef staat of dat de auto naar één kant lijkt te trekken tijdens het rijden? Dan kan dit betekenen dat uw auto uitgelijnd moet worden. Het is belangrijk om dit wel zo snel mogelijk te doen, want een afwijking aan de wielstand van uw auto kan vervelende gevolgen hebben. U moet dan onder andere denken aan:

  • een verminderde veiligheid tijdens het rijden
  • een slechter rijcomfort
  • banden en mechanische onderdelen die sneller slijten
  • slechtere rijprestaties, wegligging en stuurcontrole

Breng daarom zo snel mogelijk een bezoek aan Autobedrijf van den Bosch voor het uitlijnen van uw auto. Onze uitlijnspecialisten gaan dan zeer zorgvuldig met uw auto aan de slag, zodat u zo snel mogelijk weer veilig de weg op kunt. Ons advies is om jaarlijks de uitlijning van uw auto te laten controleren. Op die manier voorkomt u een hoop extra kosten in de toekomst.

Uitlijnen auto om bandenslijtage te voorkomen

De wielen van uw auto zijn onder een speciale hoek onder uw voertuig geplaatst. Op die manier heeft de auto de perfecte wegligging en zullen onderdelen minder snel slijten. Ontstaat er een afwijking in de stand van de wielen van uw auto? Dan gaan de banden onregelmatig slijten met als gevolg dat ze minder lang meegaan. Door regelmatig de uitlijning van de auto te laten controleren, bespaart u uiteindelijk flink op de kosten.

Overigens wordt bij het uitlijnen uw hele auto uitgelijnd en dus niet alleen de banden (iets wat heel veel mensen wel denken). We maken daarbij gebruik van zeer professionele apparatuur. 

 

Balanceren autobanden

Trilt uw stuur of het dashboard tijdens het rijden in uw auto? Dan is de kans groot dat de banden van uw voertuig niet goed gebalanceerd zijn. U doet er dan verstandig aan om uw banden zo snel mogelijk te laten balanceren. Zo voorkomt u dat uw autobanden of andere onderdelen van uw auto onnodig belast worden. U kunt voor het balanceren van uw autobanden uitstekend bij de professionals van Autobedrijf van den Bosch terecht. Zo rijdt u stukken prettiger en veiliger en heeft u te maken met minder kosten, die normaal gesproken worden veroorzaakt door bandenslijtage.

Onze werkwijze bij het banden balanceren

Als u bij ons uw banden laat balanceren, plaatsen wij loodjes op specifieke plekken op de velgrand. Deze loodjes hebben een bepaald gewicht en dat zorgt ervoor dat we de onbalans kunnen opheffen. Hiervoor gebruiken we een computergestuurd apparaat dat het benodigde gewicht tot op de gram nauwkeurig kan vaststellen. Alle banden moeten gebalanceerd worden om u weer een perfect rijcomfort zonder vervelende trillingen en onregelmatige slijtage te garanderen. Wilt u bijvoorbeeld maar één band vervangen? Dan adviseren we altijd om alle banden te laten balanceren.

Meer rijcomfort, lagere reparatie- en vervangingskosten

Een auto waarvan een of meer banden niet goed gebalanceerd zijn, heeft een slechter contact met het wegdek. Ook wordt de ophanging onnodig belast en dat is te merken aan het trillen van uw stuur en/of dashboard. Laat uw banden bij ons daarom regelmatig balanceren door onze experts. Op die manier voorkomt u hoge reparatie- en vervangingskosten. Daarnaast is het rijcomfort stukken beter en rijdt u ook nog eens veiliger én zuiniger. Uw autobanden laten balanceren is dus altijd een slimme keuze.

Wilt u ons inschakelen voor het balanceren van uw autobanden? Maak dan online een werkplaatsafspraak of neem telefonisch of via onze website contact met ons op.